Chlebíček z cukety
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Cukr krupice |
300 g |
Hřebíček |
1 špetka |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
55 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
285 g |
Olej rostlinný |
250 g |
Ořechy vlašské |
115 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Soda jedlá |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Máslo rozpustíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme. Prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem nasypeme do mísy se solí, skořicí a mletým hřebíčkem. V jiné nádobě rozšleháme do pěny olej s vejci, postupně zašleháme cukr, máslo a cuketu. Poté přimícháme sypkou směs a nasekané ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí).
- Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.