Chlebíček z cukety

Ingredience


Cuketa 2 ks
Cukr krupice 300 g
Hřebíček 1 špetka
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 55 g
Mouka pšeničná hladká T 650 285 g
Olej rostlinný 250 g
Ořechy vlašské 115 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Soda jedlá 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Máslo rozpustíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme. Prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem nasypeme do mísy se solí, skořicí a mletým hřebíčkem. V jiné nádobě rozšleháme do pěny olej s vejci, postupně zašleháme cukr, máslo a cuketu. Poté přimícháme sypkou směs a nasekané ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí).
  3. Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.