Chlebíček se sušeným ovocem

Ingredience


Čaj černý 300 ml
Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 1 ks
Cukr krupice 200 g
Hrozinky 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Meruňky sušené 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Pomerančová kůra 1 špetka
Pomerančová šťáva 200 ml
Sůl 1 špetka
Třešně sušené 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Přes noc namočíme do čaje sušené ovoce i hrozinky. Ovoce necháme okapat, přidáme cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru. Vymačkáme šťávu z pomeranče a citronu na množství 250 ml (případně doplníme vodou) a vmícháme do ovocné směsi s rozšlehaným vejcem. V jiné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí, vmícháme do ovocné směsi. Hmotu vlijeme do formy, pečeme asi sedmdesát pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.