Chlebíček se sušeným ovocem
Ingredience
Čaj černý |
300 ml |
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
1 ks |
Cukr krupice |
200 g |
Hrozinky |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Meruňky sušené |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Pomerančová kůra |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Třešně sušené |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Přes noc namočíme do čaje sušené ovoce i hrozinky. Ovoce necháme okapat, přidáme cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru. Vymačkáme šťávu z pomeranče a citronu na množství 250 ml (případně doplníme vodou) a vmícháme do ovocné směsi s rozšlehaným vejcem. V jiné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí, vmícháme do ovocné směsi. Hmotu vlijeme do formy, pečeme asi sedmdesát pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.