Tresčí brodet s medem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 dl |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Treska aljašská |
800 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresku vykucháme, očistíme, omyjeme a naporcujeme na větší kusy.
- Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
- Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a v hlubší pánvi ji zpěníme na rozpáleném oleji. Na cibuli položíme porce ryby a spolu s cibulí je osmažíme ze všech stan dozlatova.
- Na osmaženou tresku položíme kolečka brambor, přidáme sůl, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci medu a zalijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut do změknutí brambor a ryby.
- Hotovou tresku dosolíme podle chuti.