Tresčí brodet s medem

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 dl
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Treska aljašská 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresku vykucháme, očistíme, omyjeme a naporcujeme na větší kusy.
  2. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
  3. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a v hlubší pánvi ji zpěníme na rozpáleném oleji. Na cibuli položíme porce ryby a spolu s cibulí je osmažíme ze všech stan dozlatova.
  4. Na osmaženou tresku položíme kolečka brambor, přidáme sůl, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci medu a zalijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut do změknutí brambor a ryby.
  5. Hotovou tresku dosolíme podle chuti.