Lilek na chilli a bazalce
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule |
2 ks |
Citronová tráva |
1 g |
Fazole bílé |
250 g |
Lilek |
3 ks |
Mléko kokosové |
250 ml |
Olej rostlinný |
20 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 28 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, chilli papričky nasekáme na jemno, dva stroužky česneku prolisujeme, citronovou trávu nasekáme a fazolky zbavíme stopek. Lilky osolíme a necháme dvacet minut odstát.
- Na wok pánvi na oleji zprudka smažíme tři minuty cibuli, chilli papričky, česnek a trávu. Poté přidáme lilek, fazolky, mléko a po změknutí lilku (asi po pěti minutách) vmícháme bazalku.