Lilek na chilli a bazalce

Ingredience


Bazalka 50 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibule 2 ks
Citronová tráva 1 g
Fazole bílé 250 g
Lilek 3 ks
Mléko kokosové 250 ml
Olej rostlinný 20 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, chilli papričky nasekáme na jemno, dva stroužky česneku prolisujeme, citronovou trávu nasekáme a fazolky zbavíme stopek. Lilky osolíme a necháme dvacet minut odstát.
  2. Na wok pánvi na oleji zprudka smažíme tři minuty cibuli, chilli papričky, česnek a trávu. Poté přidáme lilek, fazolky, mléko a po změknutí lilku (asi po pěti minutách) vmícháme bazalku.