Drůbeží rizoto
Ingredience
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme rýži.
- Na pánvi na másle orestujeme nakrájené kuřecí (nebo krůtí) maso, přidáme nastrouhanou mrkev, kmín, majoránku, podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme doměkka. Podle chuti osolíme.
- Vše smícháme s vařenou rýží a při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.