Vdolečky z podmáslí

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko - podmáslí 175 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tuk 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si plech, který vymažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
  2. Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. Postupně přiléváme podmáslí, až vznikne jemné těsto. Z těsta vyválíme plát asi jeden centimetr silný. Vykrájíme placičky, klademe na plech a potřeme mlékem. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi patnáct minut. Placičky podáváme teplé.