Vdolečky z podmáslí
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko - podmáslí |
175 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Připravíme si plech, který vymažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
- Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. Postupně přiléváme podmáslí, až vznikne jemné těsto. Z těsta vyválíme plát asi jeden centimetr silný. Vykrájíme placičky, klademe na plech a potřeme mlékem. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi patnáct minut. Placičky podáváme teplé.