Rajská omáčka Saoussoum crut

Ingredience


Bazalka 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Olej olivový extra panenský 100 ml
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 3000 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená rajčata urovnáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Několikrát je obrátíme, až se slupka pomačká a odlepí. Potom rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozmačkáme v keramické míse.
  2. K rajčatům přimícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, nasekanou bazalku a petrželku, oba druhy pepře, sůl a olivový olej. Vše promícháme a uložíme do chladničky.
  3. Olej na omáčce vyvoří ochrannou vrstvu. Omáčku můžeme uchovat při teplotě 4°C nejdéle 6 dnů.
  4. Podáváme na krajících chleba potřených česnekem. Doplníme zeleninou nebo rybami.