Rajská omáčka Saoussoum crut
Ingredience
Bazalka |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
3000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Omytá a osušená rajčata urovnáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Několikrát je obrátíme, až se slupka pomačká a odlepí. Potom rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozmačkáme v keramické míse.
- K rajčatům přimícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, nasekanou bazalku a petrželku, oba druhy pepře, sůl a olivový olej. Vše promícháme a uložíme do chladničky.
- Olej na omáčce vyvoří ochrannou vrstvu. Omáčku můžeme uchovat při teplotě 4°C nejdéle 6 dnů.
- Podáváme na krajících chleba potřených česnekem. Doplníme zeleninou nebo rybami.