Chuťovky z čerstvého celeru
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová kůra |
10 g |
Kuřecí maso uzené |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
1 ks |
Sýr smetanový tavený 45% |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 40 porcí
- Uzené kuřecí maso nakrájíme na kousky a smícháme s jemně nakrájenou červenou cibulí a 1 lžičkou citronové kůry. Přidáme tavený sýr, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
- Celer omyjeme, nakrájíme na menší kousky nebo na kolečka a připravenou směsí celer poklademe.
- Na ozdobení můžeme použít drobně pokrájenou petrželovou nať.