Bábovka s perníkem

Ingredience


Cukr krupice 337.5 g
Kakao - prášek 3 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko polotučné 600 ml
Mouka polohrubá 510 g
Olej stolní 100 ml
Perník 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kromě strouhaného perníku a kakaa vymícháme v míse všechny suroviny dohladka.
  2. Poté odlijeme do dvou misek trochu hmoty.
  3. Do jedné přidáme kakao a do druhé strouhaný perník.
  4. Světlé těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a lžící střídavě vléváme obarvené těsto.
  5. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.