Bábovka s perníkem
Ingredience
Cukr krupice |
337.5 g |
Kakao - prášek |
3 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko polotučné |
600 ml |
Mouka polohrubá |
510 g |
Olej stolní |
100 ml |
Perník |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kromě strouhaného perníku a kakaa vymícháme v míse všechny suroviny dohladka.
- Poté odlijeme do dvou misek trochu hmoty.
- Do jedné přidáme kakao a do druhé strouhaný perník.
- Světlé těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a lžící střídavě vléváme obarvené těsto.
- Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.