Thajská lososí polévka

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 ml
Koriandr čerstvý 1 g
Losos obecný 300 g
Mrkev kořen 0.5 ks
Nudle čínské vaječné 65 g
Olej stolní 5 ml
Omáčka rybí 10 ml
Paprika červená 0.5 ks
Vývar rybí 1 l
Zázvor celý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zakoupené nudle připravíme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme najemno a opečeme dozlatova na oleji. Cibulový základ přelijeme rybím vývarem, přidáme na tyčinky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený zázvor a porce lososa. Vše na mírném plameni vaříme 20 minut.
  2. Lososa z polévky vyndáme a necháme trochu zchladnout. Z rybího masa odstraníme kůži a kosti a natrháme na kousky. Takto připravenou rybu opět vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme chilli papričku zbavenou semínek, kterou nakrájíme na proužky. Polévku ochutíme rybí omáčkou, citronovou šťávou a červenou paprikou. Do hrnce ještě přidáme okapané nudle a 2 lžíce koriandru. Nakonec vše prohřejeme, aby se spojily všechny chutě.
  3. Polévku zdobíme natrhaným koriandrem.