Thajská lososí polévka
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 ml |
Koriandr čerstvý |
1 g |
Losos obecný |
300 g |
Mrkev kořen |
0.5 ks |
Nudle čínské vaječné |
65 g |
Olej stolní |
5 ml |
Omáčka rybí |
10 ml |
Paprika červená |
0.5 ks |
Vývar rybí |
1 l |
Zázvor celý |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zakoupené nudle připravíme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme najemno a opečeme dozlatova na oleji. Cibulový základ přelijeme rybím vývarem, přidáme na tyčinky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený zázvor a porce lososa. Vše na mírném plameni vaříme 20 minut.
- Lososa z polévky vyndáme a necháme trochu zchladnout. Z rybího masa odstraníme kůži a kosti a natrháme na kousky. Takto připravenou rybu opět vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme chilli papričku zbavenou semínek, kterou nakrájíme na proužky. Polévku ochutíme rybí omáčkou, citronovou šťávou a červenou paprikou. Do hrnce ještě přidáme okapané nudle a 2 lžíce koriandru. Nakonec vše prohřejeme, aby se spojily všechny chutě.
- Polévku zdobíme natrhaným koriandrem.