Fajitas s krůtím masem z Mexika
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Koření Fajitas |
35 g |
Krůtí prsa - sval. mražená |
500 g |
Limetka kafrová |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tortilla |
1 balení |
Zakysaná smetana |
150 ml |
Zeleninová směs mexická - Bonduel |
115 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do skleněné nebo dřevěné misky, přidáme kořenicí směs Fajitas, velmi důkladně promícháme a necháme přikryté v lednici odpočívat.
- Mezitím připravíme salsu - v misce smícháme na jemno pokrájená rajčata s červenou cibulí a chilli papričkou, nasekanou koriandrovou nať, trochu šťávy z limetky, špetku cukru, sůl, pepř, vše nakonec zalijeme, důkladně promícháme se lžící olivového oleje.
- Zbytek oleje rozehřejeme v pánvi se silným dnem na středně silném až prudkém plameni a restujeme připravené krůtí nudličky cca 6 minut do zlatova, často obracíme a promícháváme. V případě potřeby můžeme dolít trochu oleje.
- Zároveň upečeme tortilly podle návodu na obalu a udržujeme je teplé. Na upečenou tortillovou placku navršíme orestované kuřecí nudličky, poté placku smotáme do rolky.
- K tortillovým plackám podáváme salsu, smetanu a mexickou omáčku, které servírujeme kařdou zvlášť v miskách.
- K ozdobení použijeme na osminky rozkrájenou limetku.