Fajitas s krůtím masem z Mexika

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 100 g
Koření Fajitas 35 g
Krůtí prsa - sval. mražená 500 g
Limetka kafrová 1 ks
Olej olivový extra panenský 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tortilla 1 balení
Zakysaná smetana 150 ml
Zeleninová směs mexická - Bonduel 115 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do skleněné nebo dřevěné misky, přidáme kořenicí směs Fajitas, velmi důkladně promícháme a necháme přikryté v lednici odpočívat.
  2. Mezitím připravíme salsu - v misce smícháme na jemno pokrájená rajčata s červenou cibulí a chilli papričkou, nasekanou koriandrovou nať, trochu šťávy z limetky, špetku cukru, sůl, pepř, vše nakonec zalijeme, důkladně promícháme se lžící olivového oleje.
  3. Zbytek oleje rozehřejeme v pánvi se silným dnem na středně silném až prudkém plameni a restujeme připravené krůtí nudličky cca 6 minut do zlatova, často obracíme a promícháváme. V případě potřeby můžeme dolít trochu oleje.
  4. Zároveň upečeme tortilly podle návodu na obalu a udržujeme je teplé. Na upečenou tortillovou placku navršíme orestované kuřecí nudličky, poté placku smotáme do rolky.
  5. K tortillovým plackám podáváme salsu, smetanu a mexickou omáčku, které servírujeme kařdou zvlášť v miskách.
  6. K ozdobení použijeme na osminky rozkrájenou limetku.