Ryba a mořské plody na citronu
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
40 ml |
Estragon |
3 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
12 ks |
Losos - filety |
300 g |
Makrela obecná |
300 g |
Mušle svatojakubské |
12 ks |
Ocet vinný |
40 ml |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
1 ks |
Sépie |
1 ks |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Smícháme šťávu, olej, kousky makrely a lososa, mušle, krevety, kolečka sépie. V ledničce marinujeme plody asi 1 hodinu.
- Zatím smícháme nahrubo nasekaný estragon, ocet, šťávu z 1 citronu, pepř a olej. Vše umixujeme.
- Ryby a mořské plody vyjmeme z marinády a grilujeme je s cibulí asi 6 minut, průběžně obracíme.
- Na talíři rybu a plody zdobíme okurkou, dresinkem a řeřichou.