Ryba a mořské plody na citronu

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 40 ml
Estragon 3 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 12 ks
Losos - filety 300 g
Makrela obecná 300 g
Mušle svatojakubské 12 ks
Ocet vinný 40 ml
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 1 ks
Sépie 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme šťávu, olej, kousky makrely a lososa, mušle, krevety, kolečka sépie. V ledničce marinujeme plody asi 1 hodinu.
  2. Zatím smícháme nahrubo nasekaný estragon, ocet, šťávu z 1 citronu, pepř a olej. Vše umixujeme.
  3. Ryby a mořské plody vyjmeme z marinády a grilujeme je s cibulí asi 6 minut, průběžně obracíme.
  4. Na talíři rybu a plody zdobíme okurkou, dresinkem a řeřichou.