Kefírovka

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 120 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Mléko kefírové 0.5 l
Mouka polohrubá 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej stolní 200 ml
Soda jedlá 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme suroviny na těsto - cukr, mléko, hladkou a polohrubou mouku, sodu, olej, vejce a kakao.
  2. Vypracujeme hladkou hmotu, kterou nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 40 minut.
  3. Zchladlou buchtu polijeme polevou z rozpuštěné čokolády a zakysané smetany.