Kefírovka
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
120 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Mléko kefírové |
0.5 l |
Mouka polohrubá |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej stolní |
200 ml |
Soda jedlá |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Smícháme suroviny na těsto - cukr, mléko, hladkou a polohrubou mouku, sodu, olej, vejce a kakao.
- Vypracujeme hladkou hmotu, kterou nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 40 minut.
- Zchladlou buchtu polijeme polevou z rozpuštěné čokolády a zakysané smetany.