Bylinková ricotta s toustem

Ingredience


Bageta 1 ks
Česnek 1 stroužek
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Estragon 1 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Olivy zelené 6 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová pasta 0.5 kávová lžička
Ricotta 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasekáme olivy, estragon, citronovou kůru, pažitku, mátu a smícháme společně s ricottou. Přidáme pepř a důkladně promícháme.
  2. Do směsi zlehka přidáme pastu ze sušených rajčat, čímž dosáhneme mramorového efektu. Pomazánku uložíme do servírovací misky.
  3. Předehřejeme si gril na vysokou teplotu a nakrájíme bagetky na asi 1 cm široké plátky. Ty potom grilujeme 1-2 minuty po každé straně dozlatova.
  4. Pomažeme je česnekem a podáváme spolu s pomazánkou.