Bylinková ricotta s toustem
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olivy zelené |
6 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová pasta |
0.5 kávová lžička |
Ricotta |
125 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nasekáme olivy, estragon, citronovou kůru, pažitku, mátu a smícháme společně s ricottou. Přidáme pepř a důkladně promícháme.
- Do směsi zlehka přidáme pastu ze sušených rajčat, čímž dosáhneme mramorového efektu. Pomazánku uložíme do servírovací misky.
- Předehřejeme si gril na vysokou teplotu a nakrájíme bagetky na asi 1 cm široké plátky. Ty potom grilujeme 1-2 minuty po každé straně dozlatova.
- Pomažeme je česnekem a podáváme spolu s pomazánkou.