Plněný mořský okoun

Ingredience


Okouník mořský 600 g
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sardelová pasta 1 kávová lžička
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce si smícháme sardelovou pastu s drobně nakrájenou petrželkou, strouhankou a pepřem. Mořského okouna očistíme, vykucháme, omyjeme a do břišní dutiny dáme připravenou sardelovou pastu, břicho zašijeme a celou rybu osolíme.
  2. Pekáč vymažeme olejem, vložíme rybu, polijeme ji zbytkem oleje a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 175°C, během pečení rybu poléváme výpekem, přibližně 45 minut a pokud je potřeba, podlijeme vodou.
  3. Upečený okoun má zlatohnědou kůrku.