Plněný mořský okoun
Ingredience
Okouník mořský |
600 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce si smícháme sardelovou pastu s drobně nakrájenou petrželkou, strouhankou a pepřem. Mořského okouna očistíme, vykucháme, omyjeme a do břišní dutiny dáme připravenou sardelovou pastu, břicho zašijeme a celou rybu osolíme.
- Pekáč vymažeme olejem, vložíme rybu, polijeme ji zbytkem oleje a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 175°C, během pečení rybu poléváme výpekem, přibližně 45 minut a pokud je potřeba, podlijeme vodou.
- Upečený okoun má zlatohnědou kůrku.