Lososí váčky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli omáčka 1 polévková lžíce
Chilli paprička 0.5 kávová lžička
Losos - filety 250 g
Máta 2 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 g
Rýžový papír 12 ks
Sůl 1 g
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Voda pitná 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 5 dkg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava omáčky: Do kastrůlku vlijeme sójovou omáčku, rýžové víno, vodu, med a nasekané chilli papričky. Vše zahříváme tak dlouho dokud se chutě nespojí.
  2. Filety z lososa nasolíme a ponoříme do omáčky, kterou připravíme z prolisovaného česneku, pepře, nastrouhaného zázvoru, nasekané máty a chilli omáčky.
  3. Nyní se pustíme do přípravy placiček z rýžového papíru. V obchodě zakoupíme balení s požadovaným počtem porcí a dle návodu na obalu namáčíme ve vodě. Jakmile placička změkne, zabalíme do ní lososa. Vytvoříme tak balíček, který vypadá jako váček, přimáčkneme k sobě, tak aby se slepil.
  4. Váčky nakonec usmažíme ze všech stran 1-2 minuty. Jakmile váčky zezlátnou, vyndáme z pánve. Podáváme s omáčkou na namáčení.