Lososí váčky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli omáčka |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
0.5 kávová lžička |
Losos - filety |
250 g |
Máta |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rýžový papír |
12 ks |
Sůl |
1 g |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
5 dkg |
-
Doba přípravy: 17 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Příprava omáčky: Do kastrůlku vlijeme sójovou omáčku, rýžové víno, vodu, med a nasekané chilli papričky. Vše zahříváme tak dlouho dokud se chutě nespojí.
- Filety z lososa nasolíme a ponoříme do omáčky, kterou připravíme z prolisovaného česneku, pepře, nastrouhaného zázvoru, nasekané máty a chilli omáčky.
- Nyní se pustíme do přípravy placiček z rýžového papíru. V obchodě zakoupíme balení s požadovaným počtem porcí a dle návodu na obalu namáčíme ve vodě. Jakmile placička změkne, zabalíme do ní lososa. Vytvoříme tak balíček, který vypadá jako váček, přimáčkneme k sobě, tak aby se slepil.
- Váčky nakonec usmažíme ze všech stran 1-2 minuty. Jakmile váčky zezlátnou, vyndáme z pánve. Podáváme s omáčkou na namáčení.