Kapr s červeným vínem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
1.5 kg |
Máslo čerstvé |
70 g |
Paprika zelená |
3 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
3 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme (i břišní dutinu), pokapeme citronovou šťávou a posypeme drobně nakrájenou petrželkou.
- Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a zpěníme v pánvi na rozehřátém másle. K cibuli poté přidáme pokrájené papriky, zakryjeme pokličkou a podusíme.
- Do máslem vymazaného pekáče vložíme kapra, na něj vložíme cibuli s paprikou, podlijeme červeným vínem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby.
- Pečeme do změknutí masa a celou dobu kapra průběžně poléváme
- vínovým výpekem.