Kapr s červeným vínem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Kapr obecný 1.5 kg
Máslo čerstvé 70 g
Paprika zelená 3 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Víno červené 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme (i břišní dutinu), pokapeme citronovou šťávou a posypeme drobně nakrájenou petrželkou.
  2. Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a zpěníme v pánvi na rozehřátém másle. K cibuli poté přidáme pokrájené papriky, zakryjeme pokličkou a podusíme.
  3. Do máslem vymazaného pekáče vložíme kapra, na něj vložíme cibuli s paprikou, podlijeme červeným vínem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby.
  4. Pečeme do změknutí masa a celou dobu kapra průběžně poléváme
  5. vínovým výpekem.