Zapečený kapr s houbami

Ingredience


Cibulka jarní 100 g
Houby čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 75 g
Ořechy vlašské 125 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
Česnek 4 ks
Kapr obecný 1.5 kg
Máslo čerstvé 75 g
Olej olivový 0.5 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 150 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném másle (75 g).
  2. Omytá rajčata nakrájíme na kostky, omytou zelenou petrželku pokrájíme na drobno a vlašské ořechy nastrouháme na mlýnku.
  3. Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého potřeme solí, opepříme a necháme chvíli odležet na chladném místě.
  4. K osmaženým houbám s cibulkou přidáme ořechy, petrželku, polovinu rajčat, osolíme a opepříme podle chuti, zalijeme bílým vínem, které smícháme s prolisovaným česnekem, znovu promícháme, směsí naplníme kapra a břicho zašijeme.
  5. Kapra pak vložíme do olejem vymazaného pekáče, okolo kapra položíme druhou polovinu rajčat, zalijeme zbytkem rozpuštěného másla a vložíme pekáč s rybou do vyhřáté trouby, podlijeme vodou a pečeme při 175 °C přibližně 45 minut. Během pečení kapra poléváme výpekem z vína.
  6. Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.