Pstruh v kajmaku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Ocet vinný 1.5 dl
Sůl 1 špetka
Citrony 1 ks
Kajmak 200 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pstruh 1.5 kg
Sůl 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané pstruhy bez hlav omyjeme, nakrájíme porce, které osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Necháme je odležet 30 minut v chladničce a mezitím si připravíme česnekovou zálivku.
  3. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a rozmícháme ho v hrnečku s 1 dl vinného octa.
  4. Kousky ryby obalíme v hladké mouce a osmažíme je z každé strany
  5. v pánvi na polovině kajmaku dozlatova.
  6. Osmažené kousky pstruhů podáváme horké, narovnané do zahřáté servírovací mísy, polijeme česnekovou zálivkou a položíme na ně kousky zbylého kajmaku.