Pstruh v kajmaku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Ocet vinný |
1.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Citrony |
1 ks |
Kajmak |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pstruh |
1.5 kg |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a vykuchané pstruhy bez hlav omyjeme, nakrájíme porce, které osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- Necháme je odležet 30 minut v chladničce a mezitím si připravíme česnekovou zálivku.
- Oloupaný česnek rozetřeme se solí a rozmícháme ho v hrnečku s 1 dl vinného octa.
- Kousky ryby obalíme v hladké mouce a osmažíme je z každé strany
- v pánvi na polovině kajmaku dozlatova.
- Osmažené kousky pstruhů podáváme horké, narovnané do zahřáté servírovací mísy, polijeme česnekovou zálivkou a položíme na ně kousky zbylého kajmaku.