Polévka fazolová
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
150 g |
Husí sádlo |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová uzená plec |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Den předem si fazole přebereme, omyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Druhý den dáme fazole v téže vodě uvařit do měkka a přidáme k nim uzené maso. Uvařené maso si vyndáme a necháme na teplém místě.
- Z cibule a mouky si uděláme na sádle jíšku, zalijeme ji vodou, řádně rozmícháme, povaříme a poté ji přilijeme k fazolím. Dle potřeby si polévku přisolíme.
- Na závěr do polévky přisypeme nakrájené uzené maso.