Polévka fazolová

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazole bílé 150 g
Husí sádlo 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová uzená plec 250 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem si fazole přebereme, omyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Druhý den dáme fazole v téže vodě uvařit do měkka a přidáme k nim uzené maso. Uvařené maso si vyndáme a necháme na teplém místě.
  2. Z cibule a mouky si uděláme na sádle jíšku, zalijeme ji vodou, řádně rozmícháme, povaříme a poté ji přilijeme k fazolím. Dle potřeby si polévku přisolíme.
  3. Na závěr do polévky přisypeme nakrájené uzené maso.