Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem.

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 2 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 175 g
Olej rostlinný 50 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Cibulka jarní 8 g
Citronová kůra 5 g
Kopr čerstvý 5 g
Losos uzený 200 g
Pepř bílý 1 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava lívanců: Mléko ušleháme s vejci a špetkou soli. Do vzniklé tekutiny vmícháme postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne hladké tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout.
  2. Než začneme smažit lívance, v jiné míse připravíme ochucenou smetanu. Ze smetany vyšleháme pevnou hmotu, do které lehce vmícháme nasekaný kopr, citronovou kůru, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a nakonec dochutíme solí a pepřem. Náplň máme hotovou.
  3. Nyní se můžeme vrátit k lívancovému těstu. Na oleji usmažíme lívance o průměru asi 6 cm. Lívance smažíme z obou stran dozlatova.
  4. Jakmile máme lívance hotové, ozdobíme ochucenou smetanou a plátky uzeného lososa.