Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem.
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
2 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
175 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cibulka jarní |
8 g |
Citronová kůra |
5 g |
Kopr čerstvý |
5 g |
Losos uzený |
200 g |
Pepř bílý |
1 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Příprava lívanců: Mléko ušleháme s vejci a špetkou soli. Do vzniklé tekutiny vmícháme postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne hladké tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout.
- Než začneme smažit lívance, v jiné míse připravíme ochucenou smetanu. Ze smetany vyšleháme pevnou hmotu, do které lehce vmícháme nasekaný kopr, citronovou kůru, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a nakonec dochutíme solí a pepřem. Náplň máme hotovou.
- Nyní se můžeme vrátit k lívancovému těstu. Na oleji usmažíme lívance o průměru asi 6 cm. Lívance smažíme z obou stran dozlatova.
- Jakmile máme lívance hotové, ozdobíme ochucenou smetanou a plátky uzeného lososa.