Polévka fazolová s klobásou
Ingredience
Brambory |
1 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Cibule - nať |
1 ks |
Fazole bílé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Zeleninu s cibulí rozkrájíme na malé kostky, zpěníme na sádle, posypeme moukou a osmahneme.
- Poté vše zalijeme vývarem, přisypeme brambory nakrájené také na malé kostky a vaříme doměkka.
- Polovinu fazolí v tomatě rozmixujeme, přidáme k zelenině i s protlakem a krátce povaříme. Druhou polovinu celých fazolí v polévce pouze přihřejeme.
- Mezitím na pánvi na sucho osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka.
- Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy do každé porce nasypeme trochu osmahnutých koleček klobásy s jemně nasekanými natěmi.