Polévka fazolová s klobásou

Ingredience


Brambory 1 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Cibule - nať 1 ks
Fazole bílé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu s cibulí rozkrájíme na malé kostky, zpěníme na sádle, posypeme moukou a osmahneme.
  2. Poté vše zalijeme vývarem, přisypeme brambory nakrájené také na malé kostky a vaříme doměkka.
  3. Polovinu fazolí v tomatě rozmixujeme, přidáme k zelenině i s protlakem a krátce povaříme. Druhou polovinu celých fazolí v polévce pouze přihřejeme.
  4. Mezitím na pánvi na sucho osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka.
  5. Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy do každé porce nasypeme trochu osmahnutých koleček klobásy s jemně nasekanými natěmi.