Hovězí maso na švestkové omáčce
Ingredience
Česnek |
15 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
250 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Povidla švestková |
3 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hlubší míse smícháme švestková povidla, sojovou omáčku, sherry, olej, nastrouhaný zázvor, nasekané papričky a nadrcený česnek.
- Připravenou omáčkou potřeme maso a dáme péct do trouby. Pečeme 30 minut při 170 °C.
- Podáváme s pečivem.