Slávky ve šťávě

Ingredience


Česnek 5 ks
Mušle slávky 1 kg
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slávky důkladně očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek (musíme dát pozor, aby nezhnědnul), přidáme drobně pokrájenou petrželku s pepřem, pak hned přiložíme slávky a zakryjeme pokličkou.
  3. Když se slávky za chviličku otevřou, přilijeme víno, osolíme a pod pokličkou chvilku povaříme.
  4. Slávky servírujeme se šťávou, ve které se vařily, a s bílým chlebem.