Slávky ve šťávě
Ingredience
Česnek |
5 ks |
Mušle slávky |
1 kg |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slávky důkladně očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme.
- V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek (musíme dát pozor, aby nezhnědnul), přidáme drobně pokrájenou petrželku s pepřem, pak hned přiložíme slávky a zakryjeme pokličkou.
- Když se slávky za chviličku otevřou, přilijeme víno, osolíme a pod pokličkou chvilku povaříme.
- Slávky servírujeme se šťávou, ve které se vařily, a s bílým chlebem.