Vepřový bok na grilu ve vínu
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
20 ml |
Paprika oranžová |
1 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
350 g |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriku nakrájíme na plátky, rajčata a cibuli na kolečka, maso na větší kousky.
- Připravíme jehly na špízy a potřeme je trochou oleje. Nakrájenou zeleninu s masem postupně napichujeme na jehly. Hotové špízy osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího pekáčku. Špízy polijeme vínem a necháme dvě hodiny v chladničce.
- Grilujeme 10 minut za občasného otáčení.