Předkrm z makrely

Ingredience


Hořčice 15 g
Kerblík 10 g
Makrela uzená 2 ks
Ocet vinný 50 ml
Okurky 2 ks
Olej olivový extra panenský 50 ml
Šalotka 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Budeme potřebovat dvě uzené makrely. Oddělíme hlavu a ocas, vyndáme páteř a kosti, maso od kůže oddělíme a z masa na talířku vytvoříme kopeček.
  2. Do misky nalijeme ocet a olej, vmícháme žloutky, lžíci hořčice, přisypeme posekanou šalotku a kerblík, přidáme ještě kyselé okurky, které pokrájíme najemno. Vše spolu promícháme a vzniklou omáčkou přelijeme kopečky makrely.
  3. Podáváme vychlazené.