Předkrm z makrely
Ingredience
Hořčice |
15 g |
Kerblík |
10 g |
Makrela uzená |
2 ks |
Ocet vinný |
50 ml |
Okurky |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Šalotka |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Budeme potřebovat dvě uzené makrely. Oddělíme hlavu a ocas, vyndáme páteř a kosti, maso od kůže oddělíme a z masa na talířku vytvoříme kopeček.
- Do misky nalijeme ocet a olej, vmícháme žloutky, lžíci hořčice, přisypeme posekanou šalotku a kerblík, přidáme ještě kyselé okurky, které pokrájíme najemno. Vše spolu promícháme a vzniklou omáčkou přelijeme kopečky makrely.
- Podáváme vychlazené.