Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Jehněčí maso |
700 g |
Kuskus |
450 g |
Olej olivový |
70 ml |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Sůl mořská |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku osolíme a opepříme, přidáme kostičky jehněčího bez tuku a obalíme ho. Pak ho prudce restujeme tři minuty z obou stran. Maso dáme do pekáčku.
- Pak ve stejné pánvi restujeme na oleji dvě minuty kousky paprik a rajčat. Pak zeleninovou směs přidáme k masu do pekáčku. Maso pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 40 minut.
- Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, petržel a citronovou kůru. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Česnekovou směs s cibulí orestujeme dozlatova. Poté promícháme s kuskusem. Směs podáváme k masu.