Jehněčí s kuskusem na česneku a paprikách

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Jehněčí maso 700 g
Kuskus 450 g
Olej olivový 70 ml
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Sůl mořská 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku osolíme a opepříme, přidáme kostičky jehněčího bez tuku a obalíme ho. Pak ho prudce restujeme tři minuty z obou stran. Maso dáme do pekáčku.
  2. Pak ve stejné pánvi restujeme na oleji dvě minuty kousky paprik a rajčat. Pak zeleninovou směs přidáme k masu do pekáčku. Maso pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 40 minut.
  3. Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, petržel a citronovou kůru. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Česnekovou směs s cibulí orestujeme dozlatova. Poté promícháme s kuskusem. Směs podáváme k masu.