Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi

Ingredience


Broskve 4 ks
Chléb pšeničný (bílý) 1 krajíc
Cibule 3 ks
Citronová šťáva 0.25 dl
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hrozinky 100 g
Jehněčí kýta 900 g
Kari koření 2 polévková lžíce
Mandle 50 g
Mléko polotučné 125 ml
Olej stolní 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umixujeme na jemno. Sušené broskve a hrozinky namočíme na půl hodiny do vody. Chléb v mléce.
  2. Na oleji důkladně orestujeme mleté maso a přemístíme je do velké mísy. Ve stejné pánvi smažíme cibuli nadrobno. Poté, co zesklovatí, přidáme kari, cukr, sůl, pepř a smažíme jednu minutu. Pak přilijeme citronovou šťávu a uvolníme výpečky. Ty nalijeme na maso, přidáme chléb, jedno vejce, broskve, hrozinky a mandle. Rukama směs spojíme.
  3. Zbylá vejce ušleháme s mlékem, pepřem, solí a přelijeme přes směs, kterou jsme vložili do ohnivzdorné mísy.
  4. Vše pečeme v troubě čtyřicet až padesát minut do změknutí.