Zapečené jehněčí s chlebem a broskvemi
Ingredience
Broskve |
4 ks |
Chléb pšeničný (bílý) |
1 krajíc |
Cibule |
3 ks |
Citronová šťáva |
0.25 dl |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hrozinky |
100 g |
Jehněčí kýta |
900 g |
Kari koření |
2 polévková lžíce |
Mandle |
50 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Olej stolní |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso umixujeme na jemno. Sušené broskve a hrozinky namočíme na půl hodiny do vody. Chléb v mléce.
- Na oleji důkladně orestujeme mleté maso a přemístíme je do velké mísy. Ve stejné pánvi smažíme cibuli nadrobno. Poté, co zesklovatí, přidáme kari, cukr, sůl, pepř a smažíme jednu minutu. Pak přilijeme citronovou šťávu a uvolníme výpečky. Ty nalijeme na maso, přidáme chléb, jedno vejce, broskve, hrozinky a mandle. Rukama směs spojíme.
- Zbylá vejce ušleháme s mlékem, pepřem, solí a přelijeme přes směs, kterou jsme vložili do ohnivzdorné mísy.
- Vše pečeme v troubě čtyřicet až padesát minut do změknutí.