Dušené hovězí se salsou
Ingredience
Česnek |
1 kávová lžička |
Cibule |
3 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí libové |
1 kg |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salsa rajčatová |
300 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl mořská |
1 špetka |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme mouku, cukr a obalíme v tom kostky masa. Proužky slaniny, kolečka cibule a prolisovaný česnek smažíme na oleji doměkka, pak přidáme kousky masa a restujeme. Po chvíli přidáme zbytek surovin, směs okořeníme a dusíme pod pokličkou dvě hodiny.