Hovězí na chilli
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Fazole bílé v chilli omáčce |
400 g |
Hovězí libové |
700 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme mouku, pepř, sůl a kostky masa v tom obalíme. V ohnivzdorné pánvi maso pět minut restujeme a pak ho odložíme stranou.
- Smícháme nakrájenou cibuli, olej a pět minut restujeme. Pak přidáme dva prolisované stroužky česneku, nasekané chilli papričky a chilli koření. Po minutě zalijeme vývarem, přidáme kousky rajčat, protlak, cukr a maso. V troubě vše dusíme ještě dvě hodiny. Poté přimícháme fazole a prohříváme je ještě dalších třicet minut.