Hovězí na chilli

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 polévková lžíce
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Fazole bílé v chilli omáčce 400 g
Hovězí libové 700 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku, pepř, sůl a kostky masa v tom obalíme. V ohnivzdorné pánvi maso pět minut restujeme a pak ho odložíme stranou.
  2. Smícháme nakrájenou cibuli, olej a pět minut restujeme. Pak přidáme dva prolisované stroužky česneku, nasekané chilli papričky a chilli koření. Po minutě zalijeme vývarem, přidáme kousky rajčat, protlak, cukr a maso. V troubě vše dusíme ještě dvě hodiny. Poté přimícháme fazole a prohříváme je ještě dalších třicet minut.