Krevety zavinuté v pršutu

Ingredience


Česnek 2 ks
Cibule 3 ks
Krevety tygří - loupané 2 kg
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Prosciutto sušené 300 g
Rajčata 250 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 12 polévková lžíce
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyloupané krevety omyjeme. Každou krevetu zabalíme do plátku pršutu (druh sušené šunky), spojíme párátkem nebo můžeme závitek ovázat nití. Takto připravené krevety prudce osmažíme na rozpáleném oleji z každé strany.
  2. Krevety z oleje vyjmeme, odložíme na talíř, do toho samého oleje dáme rozškvařit drobně pokrájenou cibuli, slaninu, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drobně nakrájenou zelenou petrželku a česnek, vše osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a promícháme.
  3. Všechny ingredience chvilku povaříme, přidáme k nim krevety a ještě povaříme několik minut.
  4. Krevety v pršutu servírujeme horké.
  5. (Před podáváním opatrně niť odstraníme.)