Krevety zavinuté v pršutu
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Cibule |
3 ks |
Krevety tygří - loupané |
2 kg |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Prosciutto sušené |
300 g |
Rajčata |
250 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
12 polévková lžíce |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyloupané krevety omyjeme. Každou krevetu zabalíme do plátku pršutu (druh sušené šunky), spojíme párátkem nebo můžeme závitek ovázat nití. Takto připravené krevety prudce osmažíme na rozpáleném oleji z každé strany.
- Krevety z oleje vyjmeme, odložíme na talíř, do toho samého oleje dáme rozškvařit drobně pokrájenou cibuli, slaninu, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drobně nakrájenou zelenou petrželku a česnek, vše osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a promícháme.
- Všechny ingredience chvilku povaříme, přidáme k nim krevety a ještě povaříme několik minut.
- Krevety v pršutu servírujeme horké.
- (Před podáváním opatrně niť odstraníme.)