Hlemýždi
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Hlemýždi |
2 kg |
Ocet vinný |
2 dl |
Sůl |
70 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Živé hlemýždě zavřeme v bedýnce alespoň na 3 dny, dáme jim do bedýnky kvůli vyčištění trávícího traktu jen několik větviček bez listí.
- Po třech dnech je řádně propláchneme vodou a vhodíme do hrnce s osolenou vařící vodou, do které jsme přidali bobkové listy.
- Hlemýždě vaříme přibližně hodinu, ke konci vaření přilijeme ocet.
- Poté hlemýždě scedíme, vidličkou z ulit vydlabeme maso a odstraníme střívka.
- Maso vložíme do síta, dobře propláchne pod tekoucí vodou a použijeme k přípravě hlemýždích pokrmů.