Hlemýždi

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Hlemýždi 2 kg
Ocet vinný 2 dl
Sůl 70 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Živé hlemýždě zavřeme v bedýnce alespoň na 3 dny, dáme jim do bedýnky kvůli vyčištění trávícího traktu jen několik větviček bez listí.
  2. Po třech dnech je řádně propláchneme vodou a vhodíme do hrnce s osolenou vařící vodou, do které jsme přidali bobkové listy.
  3. Hlemýždě vaříme přibližně hodinu, ke konci vaření přilijeme ocet.
  4. Poté hlemýždě scedíme, vidličkou z ulit vydlabeme maso a odstraníme střívka.
  5. Maso vložíme do síta, dobře propláchne pod tekoucí vodou a použijeme k přípravě hlemýždích pokrmů.