Lososové kapsy

Ingredience


Mléko polotučné 10 ml
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 1 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar rybí 250 ml
Cibule 2 g
Citronová kůra 5 g
Listové těsto 280 g
Losos - filety 400 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naporcovaného a osoleného lososa podusíme na másle 30 minut. Necháme vychladnout.
  2. Mezitím vyšleháme 25 g másla s citronovou kůrou do pěny, přidáme 1 menší cibuli pokrájenou na jemné kostičky. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme do 12 stejně velkých čtverců. Ze dvou čtverců slepíme kapsu, do které vložíme jeden kousek lososa a zalijeme citronovým máslem. Nakonec celou kapsu uzavřeme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevytvoříme 6 kapes.
  4. Všech 6 zabalených lososů přendáme na plech, pomažeme máslem a vložíme do předem vyhřáté touby. Pečeme na 190 stupňů Celsia 10 minut.
  5. Nyní v hrnci přivedeme k varu rybí vývar. Vedle v misce vyšleháme žloutky. Do těch pomalu vmícháme horký vývar. Celou směs vrátíme do hrnce a přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání prohřejeme, ale nevaříme. Prohříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Nakonec přilijeme mléko a vše promícháme.
  6. Kapsy z lososa rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou. Dozdobíme dle vlastní fantazie.