Lososové kapsy
Ingredience
Mléko polotučné |
10 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
1 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar rybí |
250 ml |
Cibule |
2 g |
Citronová kůra |
5 g |
Listové těsto |
280 g |
Losos - filety |
400 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
1 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Naporcovaného a osoleného lososa podusíme na másle 30 minut. Necháme vychladnout.
- Mezitím vyšleháme 25 g másla s citronovou kůrou do pěny, přidáme 1 menší cibuli pokrájenou na jemné kostičky. Dochutíme solí a pepřem.
- Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme do 12 stejně velkých čtverců. Ze dvou čtverců slepíme kapsu, do které vložíme jeden kousek lososa a zalijeme citronovým máslem. Nakonec celou kapsu uzavřeme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevytvoříme 6 kapes.
- Všech 6 zabalených lososů přendáme na plech, pomažeme máslem a vložíme do předem vyhřáté touby. Pečeme na 190 stupňů Celsia 10 minut.
- Nyní v hrnci přivedeme k varu rybí vývar. Vedle v misce vyšleháme žloutky. Do těch pomalu vmícháme horký vývar. Celou směs vrátíme do hrnce a přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání prohřejeme, ale nevaříme. Prohříváme tak dlouho, dokud nezhoustne. Nakonec přilijeme mléko a vše promícháme.
- Kapsy z lososa rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s omáčkou. Dozdobíme dle vlastní fantazie.