Kuřecí stehýnka na kopru a zelenině

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Citronová šťáva 65 ml
Kopr čerstvý 3 polévková lžíce
Kuřecí stehna 900 g
Máslo čerstvé 40 ml
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýžový škrob 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle orestujeme maso dohněda a odložíme ho stranou. Na pánvi restujeme nakrájenou cibulku, po minutě přidáme nasekaný kopr, citronovou šťávu, kuře, sůl, pepř, mrkev, vývar podle chuti a vodu. Vše dusíme pod pokličkou asi čtyřicet minut.
  2. Poté vyjmeme opatrně maso a mrkev. Rozmíchaný škrob ve vodě přidáme do hrnce a prohříváme do zhoustnutí. Kuře podáváme okamžitě s omáčkou.