Kuřecí stehýnka na kopru a zelenině
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová šťáva |
65 ml |
Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
900 g |
Máslo čerstvé |
40 ml |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýžový škrob |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na másle orestujeme maso dohněda a odložíme ho stranou. Na pánvi restujeme nakrájenou cibulku, po minutě přidáme nasekaný kopr, citronovou šťávu, kuře, sůl, pepř, mrkev, vývar podle chuti a vodu. Vše dusíme pod pokličkou asi čtyřicet minut.
- Poté vyjmeme opatrně maso a mrkev. Rozmíchaný škrob ve vodě přidáme do hrnce a prohříváme do zhoustnutí. Kuře podáváme okamžitě s omáčkou.