Dušené fazolky se zeleninou

Ingredience


Brambory 2 ks
Česnek 2 stroužek
Fazole bílé 88 g
Fazole červené sterilované 1 šálek
Fazolové lusky zelené 55 g
Hříbky čerstvé 30 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 0.5 polévková lžíce
Sójové boby 1 šálek
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 0.5 polévková lžíce
Víno červené 375 ml
Voda pitná 625 ml
Vývar zeleninový 500 ml
Žampiony čerstvé 78 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony nasekáme, mrkev nakrájíme najemno, brambory na kostky, fazole nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. Hříbky zalijeme 625 ml horké vody a máčíme asi dvacet minut.
  3. Na oleji restujeme čtyři minuty žampiony, mrkev, brambory, fazolové lusky. Pak přidáme tymián, šalvěj, česnek, hříbky, víno, vývar, sůl a pepř. Vaříme bez pokličky dvacet minut, poté přidáme boby a dusíme deset minut. Nakonec ke směsi přidáme fazole.