Dušené fazolky se zeleninou
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Fazole bílé |
88 g |
Fazole červené sterilované |
1 šálek |
Fazolové lusky zelené |
55 g |
Hříbky čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
0.5 polévková lžíce |
Sójové boby |
1 šálek |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
0.5 polévková lžíce |
Víno červené |
375 ml |
Voda pitná |
625 ml |
Vývar zeleninový |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
78 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony nasekáme, mrkev nakrájíme najemno, brambory na kostky, fazole nadrobno, česnek prolisujeme.
- Hříbky zalijeme 625 ml horké vody a máčíme asi dvacet minut.
- Na oleji restujeme čtyři minuty žampiony, mrkev, brambory, fazolové lusky. Pak přidáme tymián, šalvěj, česnek, hříbky, víno, vývar, sůl a pepř. Vaříme bez pokličky dvacet minut, poté přidáme boby a dusíme deset minut. Nakonec ke směsi přidáme fazole.