Hlemýždi v omáčce
Ingredience
Celer - nať |
2 polévková lžíce |
Česnek |
5 ks |
Cibule |
150 g |
Hlemýždi |
2 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
1.5 dl |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přimícháme drobně nasekaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, mouku a opláchnutou pokrájenou celerovou nať.
- Krátce osmažíme, přidáme 2 kg už uvařených hlemýžďů, sůl, pepř a promícháme.
- Hrnec zakryjeme pokličkou, asi 5 minut dusíme.
- Poté přilijeme 1,5 dl vína, občas hlemýždě během vaření promícháme a dusíme pod pokličkou 45 minut.
- Během dušení můžeme přilít trochu vody podle potřeby.
- Uvařené hlemýždě dochutíme solí, podáváme s omáčkou.