Hlemýždi v omáčce

Ingredience


Celer - nať 2 polévková lžíce
Česnek 5 ks
Cibule 150 g
Hlemýždi 2 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Víno bílé 1.5 dl
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přimícháme drobně nasekaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, mouku a opláchnutou pokrájenou celerovou nať.
  2. Krátce osmažíme, přidáme 2 kg už uvařených hlemýžďů, sůl, pepř a promícháme.
  3. Hrnec zakryjeme pokličkou, asi 5 minut dusíme.
  4. Poté přilijeme 1,5 dl vína, občas hlemýždě během vaření promícháme a dusíme pod pokličkou 45 minut.
  5. Během dušení můžeme přilít trochu vody podle potřeby.
  6. Uvařené hlemýždě dochutíme solí, podáváme s omáčkou.