Zelné balíčky na česneku
Ingredience
Česnek |
0.5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 kávová lžička |
Mléko polotučné |
185 ml |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze zelí vyřízneme košťál a vnější listy. Pět minut zelí vaříme, pak scedíme vodu a listy necháme oschnout. Zbytek zelí nakrájíme, zalijeme mlékem a vaříme dvacet minut.
- Na másle osmahneme česnek a cibuli, to potom vmícháme do zelí, včetně strouhanky, tří žloutků, soli, pepře a majoránky. Poté vmícháme i připravený sníh z pěti bílků.
- Do listů vložíme směs, obalíme je a svážeme nitkou. Všechny balíčky pak vaříme na páře 45–50 minut.