Zelné balíčky na česneku

Ingredience


Česnek 0.5 stroužek
Cibule 1 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 kávová lžička
Mléko polotučné 185 ml
Pepř bílý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze zelí vyřízneme košťál a vnější listy. Pět minut zelí vaříme, pak scedíme vodu a listy necháme oschnout. Zbytek zelí nakrájíme, zalijeme mlékem a vaříme dvacet minut.
  2. Na másle osmahneme česnek a cibuli, to potom vmícháme do zelí, včetně strouhanky, tří žloutků, soli, pepře a majoránky. Poté vmícháme i připravený sníh z pěti bílků.
  3. Do listů vložíme směs, obalíme je a svážeme nitkou. Všechny balíčky pak vaříme na páře 45–50 minut.