Pilaf z úhoře
Ingredience
Olej olivový jedlý |
0.5 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvého úhoře stáhneme, vykucháme, odřežeme hlavu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rýži dobře propereme a scedíme.
- Do olejem vymazaného pekáče poskládáme kousky úhoře, vysypeme na něj rýži a rozprostřeme ji tak, aby byla i mezi kousky masa.
- Osolíme a přilijeme vodu(Na jeden díl rýže připadnou 2 díly vody).
- Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pilaf ke konci pečení opepříme.
- Upečený pilaf musí být šťavnatý a servírujeme ho s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.