Pilaf z úhoře

Ingredience


Olej olivový jedlý 0.5 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Úhoř říční 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvého úhoře stáhneme, vykucháme, odřežeme hlavu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Rýži dobře propereme a scedíme.
  2. Do olejem vymazaného pekáče poskládáme kousky úhoře, vysypeme na něj rýži a rozprostřeme ji tak, aby byla i mezi kousky masa.
  3. Osolíme a přilijeme vodu(Na jeden díl rýže připadnou 2 díly vody).
  4. Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pilaf ke konci pečení opepříme.
  5. Upečený pilaf musí být šťavnatý a servírujeme ho s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.