Rizoto s mušlemi
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mušle slávky |
1 kg |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle pořádně očistíme, vložíme do hrnce a při mírné teplotě zahříváme tak dlouho, až se otevřou. Během té doby několikrát hrncem zatřeseme.
- Mezitím v druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
- Z otevřených mušlí vybereme maso, přidáme k cibuli, vmícháme rajčatový protlak, drobně nasekaný česnek, dobře promytou rýži, zamícháme a krátce osmažíme.
- Pak zalijeme 2 dl bílého vína a vodou tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou.
- Zakryjeme pokličkou a vaříme do doby, než bude rýže měkká. Pokud je potřeba, můžeme dolít trošku vody.
- Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti až nakonec.
- Podáváme posypané strouhaným sýrem a drobně pokrájenou petrželkou.