Rizoto s mušlemi

Rizoto s mušlemi - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Mušle slávky 1 kg
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř 4 barev 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 polévková lžíce
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle pořádně očistíme, vložíme do hrnce a při mírné teplotě zahříváme tak dlouho, až se otevřou. Během té doby několikrát hrncem zatřeseme.
  2. Mezitím v druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
  3. Z otevřených mušlí vybereme maso, přidáme k cibuli, vmícháme rajčatový protlak, drobně nasekaný česnek, dobře promytou rýži, zamícháme a krátce osmažíme.
  4. Pak zalijeme 2 dl bílého vína a vodou tak, aby všechny suroviny byly pod hladinou.
  5. Zakryjeme pokličkou a vaříme do doby, než bude rýže měkká. Pokud je potřeba, můžeme dolít trošku vody.
  6. Hotové rizoto osolíme a opepříme podle chuti až nakonec.
  7. Podáváme posypané strouhaným sýrem a drobně pokrájenou petrželkou.