Jemné knedlíky
Ingredience
Knedlíky v prášku |
4000 g |
Mouka pšeničná hrubá |
600 g |
Sůl |
40 g |
Vejce slepičí |
240 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jemné knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto, které zasypeme asi 500g prosáté mouky a 5-10 minut necháme odpočinout.
- Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ztvarujeme na podlouhlé šišky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme.
- Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára.