Nadívané krevety se zeleninou

Ingredience


Česnek 0.5 kávová lžička
Cibulka jarní 1 kávová lžička
Cukr krupice 0.25 kávová lžička
Hořčice v prášku 3 kávová lžička
Houby čerstvé 4 ks
Hovězí maso mleté 60 g
Krevety tygří - loupané 6 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Olej sezamový 5 ml
Omáčka sójová 8 ml
Paprika červená 0.25 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety oloupeme, odstraníme vnitřnosti, hlavu, končetiny. Krevety nařízneme a posolíme.
  2. Smícháme mleté maso, 5 ml omáčky, nasekané cibulky, prolisovaný česnek, cukr, sezamový olej a hořčici. Zářezy v krevetách naplníme směsí a vaříme v páře asi 15 minut.
  3. Houby namočíme na dvacet minut do horké vody, po osušení nakrájíme, okořením zbytkem omáčky a olejem. Papriku nakrájíme na proužky. Okurku oškrábeme, nakrájíme na proužky, osolíme a přidáme sezamový olej. Vše poskládáme na talíře a rovnou podáváme.