Kapr pečený v zelenině
Ingredience
Brambory |
250 g |
Celer bulvový |
50 g |
Česnek |
5 ks |
Cibule |
250 g |
Kapr obecný |
1 kg |
Máslo čerstvé |
40 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1.5 dl |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
5.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy, které osolíme a odložíme na talíř. Cibuli, celer, brambory oloupeme a omyjeme. Cibuli s celerem pokrájíme nadrobno. Brambory pokrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
- V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme celer, rajčata, vše osolíme, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut.
- Vymažeme si pekáč olejem, přeložíme do něj zeleninovou směs, na ni položíme kousky kapra, na kapra dáme plátky brambor a dobře osolíme.
- Nakonec na brambory poklademe tenké plátky másla a pekáč dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45 minut do zlatohněda.
- Porce jídla podáváme posypané drobně pokrájeným česnekem a lístky máty.