Kapr pečený v zelenině

Ingredience


Brambory 250 g
Celer bulvový 50 g
Česnek 5 ks
Cibule 250 g
Kapr obecný 1 kg
Máslo čerstvé 40 g
Máta 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1.5 dl
Rajčata 150 g
Sůl 5.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy, které osolíme a odložíme na talíř. Cibuli, celer, brambory oloupeme a omyjeme. Cibuli s celerem pokrájíme nadrobno. Brambory pokrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
  2. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme celer, rajčata, vše osolíme, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut.
  3. Vymažeme si pekáč olejem, přeložíme do něj zeleninovou směs, na ni položíme kousky kapra, na kapra dáme plátky brambor a dobře osolíme.
  4. Nakonec na brambory poklademe tenké plátky másla a pekáč dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45 minut do zlatohněda.
  5. Porce jídla podáváme posypané drobně pokrájeným česnekem a lístky máty.