Salamis
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
2 ks |
Filé z aljašské tresky |
700 g |
Okurka salátová |
250 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Paprika zelená |
5 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
5.5 polévková lžíce |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje na kterém zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní drobně pokrájený česnek a položíme plátky rybího filé. Zalijeme 2 dl bílého vína, zakryjeme poličkou a necháme dusit.
- Papriky omyjeme. zbavíme jadřinců a nakrájíme na kroužky. Omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky, oloupanou okurku pokrájíme na nudličky.
- V druhé pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, na kterém pod pokličkou podusíme papriky, za chvilku k nim přidáme okurku a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut.
- Podušenou zeleninu přendáme na rybí filé, zakryjeme a spolu dusíme ještě 10 minut.
- Rybí filé servírujeme s drobně pokrájenou petrželkou.