Salamis

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 2 ks
Filé z aljašské tresky 700 g
Okurka salátová 250 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Paprika zelená 5 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 3 polévková lžíce
Rajčata 5 ks
Sůl 5.5 polévková lžíce
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje na kterém zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní drobně pokrájený česnek a položíme plátky rybího filé. Zalijeme 2 dl bílého vína, zakryjeme poličkou a necháme dusit.
  3. Papriky omyjeme. zbavíme jadřinců a nakrájíme na kroužky. Omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky, oloupanou okurku pokrájíme na nudličky.
  4. V druhé pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, na kterém pod pokličkou podusíme papriky, za chvilku k nim přidáme okurku a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut.
  5. Podušenou zeleninu přendáme na rybí filé, zakryjeme a spolu dusíme ještě 10 minut.
  6. Rybí filé servírujeme s drobně pokrájenou petrželkou.