Hovězí boršč

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brukev řepka 35 g
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule červená 1 ks
Hovězí maso vařené 685 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Meruňky sušené 5 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 30 ml
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 polévková lžíce
Petržel - nať 8 g
Rajčata 2 ks
Řepa žlutá 1 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 470 ml
Vývar zeleninový 1.9 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Omytou řepu usušíme a zabalíme do alobalu. Řepu pečeme do měkka, asi 30 minut. Necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme šťávou z limetky a dáme bokem.
  2. Vezmeme přiměřeně velký hrnec a rozpálíme v něm olivový olej. Česnek a cibuli na mírném ohni vaříme, dokud nezezlátne. Vmícháme bobkový list, sůl, pepř a na jemno nasekanou petržel. Přidáme na malé kousky nakrájenou brukev, mrkev, celer, papriku, rajčata, sušené meruňky a hovězí maso. Restujeme 7-10 minut a potom zalijeme vývarem a vodou. Přidáme upečenou řepu.
  3. Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme zeleninu povařit dokud nezměkne. Přibližně 1 hodinu.