Hovězí boršč
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brukev řepka |
35 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Hovězí maso vařené |
685 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Meruňky sušené |
5 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
8 g |
Rajčata |
2 ks |
Řepa žlutá |
1 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
470 ml |
Vývar zeleninový |
1.9 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Omytou řepu usušíme a zabalíme do alobalu. Řepu pečeme do měkka, asi 30 minut. Necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme šťávou z limetky a dáme bokem.
- Vezmeme přiměřeně velký hrnec a rozpálíme v něm olivový olej. Česnek a cibuli na mírném ohni vaříme, dokud nezezlátne. Vmícháme bobkový list, sůl, pepř a na jemno nasekanou petržel. Přidáme na malé kousky nakrájenou brukev, mrkev, celer, papriku, rajčata, sušené meruňky a hovězí maso. Restujeme 7-10 minut a potom zalijeme vývarem a vodou. Přidáme upečenou řepu.
- Hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme zeleninu povařit dokud nezměkne. Přibližně 1 hodinu.