Salát z pečených paprik a rajčat

Ingredience


Celer - nať 2 polévková lžíce
Cibule 2 ks
Olej olivový extra panenský 1 dl
Paprika žlutá 8 ks
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 1 kg
Sůl 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené papriky ugrilujeme nebo nasucho opečeme do zlatohněda v troubě. Pak je teplé sloupneme, odřežeme stopky a zbavíme jádřinců. Nakrájené na kolečka vložíme do mísy.
  2. Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme též na tenké plátky a přidáme s rajčaty do mísy k paprikám. Opláchnutou petrželovou a celerovou nať drobně nakrájíme,
  3. přidáme k zelenině, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a lehce promícháme.
  4. Salát můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k pečenému a grilovanému masu.