Salát z pečených paprik a rajčat
Ingredience
Celer - nať |
2 polévková lžíce |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Paprika žlutá |
8 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené papriky ugrilujeme nebo nasucho opečeme do zlatohněda v troubě. Pak je teplé sloupneme, odřežeme stopky a zbavíme jádřinců. Nakrájené na kolečka vložíme do mísy.
- Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme též na tenké plátky a přidáme s rajčaty do mísy k paprikám. Opláchnutou petrželovou a celerovou nať drobně nakrájíme,
- přidáme k zelenině, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a lehce promícháme.
- Salát můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k pečenému a grilovanému masu.