Pudink s fíky na pomeranči
Ingredience
Cukr krupice |
72 g |
Cukr moučkový |
56 g |
Fíky čerstvé |
100 g |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
175 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
375 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve ušleháme máslo a cukr do hladké pěny. Potom přidáváme vejce, mouku, prášek do pečiva, sekané fíky a kardamom. Směs nalijeme do několika vymazaných forem do 3/4 a zakryjeme je alobalem. Na páře vaříme 30 minut.
- Ještě si vyrobíme sirup ze směsi pomerančové šťávy a kůry, vody a cukru. Vaříme, dokud sirup nezhoustne a nezmenší svůj objem o 2/3.
- Před podáváním sirup nalijeme na pudinky.