Pudink s fíky na pomeranči

Ingredience


Cukr krupice 72 g
Cukr moučkový 56 g
Fíky čerstvé 100 g
Kardamom 0.5 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 175 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 375 ml
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve ušleháme máslo a cukr do hladké pěny. Potom přidáváme vejce, mouku, prášek do pečiva, sekané fíky a kardamom. Směs nalijeme do několika vymazaných forem do 3/4 a zakryjeme je alobalem. Na páře vaříme 30 minut.
  2. Ještě si vyrobíme sirup ze směsi pomerančové šťávy a kůry, vody a cukru. Vaříme, dokud sirup nezhoustne a nezmenší svůj objem o 2/3.
  3. Před podáváním sirup nalijeme na pudinky.