Marinované cuketky

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 1 ks
Ocet vinný 4 dl
Olej olivový 1 dl
Šalvěj čerstvá 2 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
Cuketa 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej olivový 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté cuketky podélně nakrájíme na plátky, obalíme v hladké mouce a v pánvi osmažíme z každé strany dozlatova na olivovém oleji.
  2. Z pánve je odložíme do hlubší mísy.
  3. Připravíme si marinádu:
  4. V hrnci na 1 dl olivového oleje usmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přilijeme 2 dl horké vody a přidáme k ní 5 roztlučených stroužků česneku, 2-3 snítky šalvěje, 4 dl vinného octa a 1/4 lžičky soli.
  5. Povaříme přibližně 5-7 minut a odstavíme z plotny.
  6. Vychladlou marinádu nalijeme na osmažené cuketky a necháme v chladu uležet 24 hodin.