Albánský salát
Ingredience
Brambory |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Jogurt bílý |
3 dl |
Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
250 g |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechnu potřebnou zeleninu předem omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, rajčata spaříme a oloupeme. Uvařené brambory ve slupce též oloupeme. Potom zeleninu nakrájíme na malé kostky a vložíme do mísy. Přidáme ještě drobně pokrájenou cibuli, kopr, zelenou petrželku, omyté hrozinky, mírně osolíme, opepříme a promícháme.
- Ve větším hrnečku si rozmícháme bílý jogurt s olivovým olejem, který vylijeme na salát, znovu promícháme a dochutíme solí.
- Mísu se salátem dáme na několik hodin do chladničky.
- Albánský salát podáváme chlazený.