Albánský salát

Ingredience


Brambory 250 g
Cibule 1 ks
Hrozinky 50 g
Jogurt bílý 3 dl
Kopr čerstvý 4 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika zelená 250 g
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 4 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechnu potřebnou zeleninu předem omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, rajčata spaříme a oloupeme. Uvařené brambory ve slupce též oloupeme. Potom zeleninu nakrájíme na malé kostky a vložíme do mísy. Přidáme ještě drobně pokrájenou cibuli, kopr, zelenou petrželku, omyté hrozinky, mírně osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Ve větším hrnečku si rozmícháme bílý jogurt s olivovým olejem, který vylijeme na salát, znovu promícháme a dochutíme solí.
  3. Mísu se salátem dáme na několik hodin do chladničky.
  4. Albánský salát podáváme chlazený.