Květákový salát s olivami
Ingredience
Citrony |
1 kávová lžička |
Kapie |
100 g |
Květák |
700 g |
Olej olivový extra panenský |
0.5 dl |
Olivy černé |
100 g |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, ale dáme pozor, aby se nepřevařil.
- Do vody přidáme 1 lžičku citronové šťávy.
- Vaříme přibližně 15 minut, potom květák scedíme, pod tekoucí vodou ochladíme, necháme odkapat a dáme do mísy.
- Černé olivy bez pecek a omyté papriky (zbavené jádřinců) nakrájíme na tenké kroužky a přidáme je ke květáku.
- Ještě zeleninu posypeme omytou, drobně nakrájenou zelenou petrželkou, přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme podle chuti.
- Salát dobře promícháme a servírujeme.