Květákový salát s olivami

Ingredience


Citrony 1 kávová lžička
Kapie 100 g
Květák 700 g
Olej olivový extra panenský 0.5 dl
Olivy černé 100 g
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, ale dáme pozor, aby se nepřevařil.
  2. Do vody přidáme 1 lžičku citronové šťávy.
  3. Vaříme přibližně 15 minut, potom květák scedíme, pod tekoucí vodou ochladíme, necháme odkapat a dáme do mísy.
  4. Černé olivy bez pecek a omyté papriky (zbavené jádřinců) nakrájíme na tenké kroužky a přidáme je ke květáku.
  5. Ještě zeleninu posypeme omytou, drobně nakrájenou zelenou petrželkou, přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Salát dobře promícháme a servírujeme.