Krůtí šnečci na koňaku
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
600 g |
Martell cognac |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
2 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí maso nakrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
- Každý plátek stočíme do závitku, který nakrájíme na 2cm silná kolečka. Kolečka napichujeme na špejle.
- Koňak smícháme s citronovou šťávou, sójovou a worcesterskou omáčkou a přidáme olivový olej. Směsí potřeme šnečky po obou stranách a v chladu je necháme chvilku rozležet.
- Nakonec šnečky upečeme na pánvi nebo na grilu z obou stran.