Krůtí šnečci na koňaku

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Krůtí prsa 600 g
Martell cognac 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 2 g
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí maso nakrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
  2. Každý plátek stočíme do závitku, který nakrájíme na 2cm silná kolečka. Kolečka napichujeme na špejle.
  3. Koňak smícháme s citronovou šťávou, sójovou a worcesterskou omáčkou a přidáme olivový olej. Směsí potřeme šnečky po obou stranách a v chladu je necháme chvilku rozležet.
  4. Nakonec šnečky upečeme na pánvi nebo na grilu z obou stran.